Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve lazım yangına metanet dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını esenlar.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-mal kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında dikkat edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin yalnızca amacı sinein kullanılabilmesi karınin bu unsura ilgi edilmelidir.
Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya sınırlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.
Yangın Kapısı, müstacel durumlarda yapıdan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve kişi hayatını mahiyet düz, örgüların en önemli unsurlarından biridir.
Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir ateş anında kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak mimarida olmalıdır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara yarar halde yangın merdivenlerinin Yangın Çıkış Kapısı yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.
Buraya derece anlatmaya çaldatmaıştığımız yangın merdivenlerinin daha fen detaylarını binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.
Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve tabanında hiçbir kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı örek ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.
Yangın kapısı özelliklerinden kelam eylemek gerekir ise şu özellikleri taşıyan bir kapı yeğleme ettiğinizden tehlikesiz olmanızı öneririz;
Bu doğrultuda talih bile bakım veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.
Başkaca, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.